E dukshme me çdo shfletues
Autori: Cari D. Burstein
Original URL: https://www.anybrowser.org/campaign/index.html

Shënim : Kjo faqe është shkruar nga Cari D. Burstein për të shprehur ndjenjën e fushatës "E dukshme me çdo shfletues". Nëse jeni referuar këtu nga një faqe interneti që përmban grafikun ose tekstin me temën "Të shikohet me çdo shfletues", kjo do të thotë që autori i faqes pajtohet me fushatën dhe po merr pjesë në përpjekjen për të dekurajuar dizajnin specifik të uebit të shfletuesit. Lexoni më poshtë për më shumë informacion se për çfarë bëhet fjalë dhe për të parë nëse dëshironi të merrni pjesë.

"Kushdo që i jep një shuplakë një "kjo faqe shikohet më së miri me etiketën Browser X" në një faqe interneti, duket se është i etur për ditët e këqija të vjetra, përpara Uebit, kur kishe shumë pak mundësi për të lexuar një dokument të shkruar në një kompjuter tjetër. përpunues teksti, ose një rrjet tjetër."   -- Tim Berners-Lee në Rishikimin e Teknologjisë, korrik 1996

Nëse keni ardhur në këtë faqe, me siguri jeni kurioz për butonin me temë "I shikueshëm me çdo shfletues" në të. Ja shpjegimi im. Unë jam shumë i pakënaqur me tendencën aktuale drejt dizajnimit të faqeve të internetit vetëm për shfletues të veçantë dhe duke injoruar të tjerët. Është jashtëzakonisht e bezdisshme për mua të vizitoj një faqe interneti dhe të zbuloj se më kanë refuzuar derisa të kthehem me Netscape ose Internet Explorer. Është gjithashtu e bezdisshme të vizitosh faqet e internetit që ju lejojnë të hyni me çdo shfletues, por mbështeteni shumë në etiketat që mbështeten vetëm në disa shfletues të njohur, ose lini jashtë mbështetjes për shfletuesit e tekstit. Do të doja ta ktheja këtë prirje. E di që nuk mund ta ndryshoj vetë ueb-in, por çdo gjë e vogël ka rëndësi dhe kjo është vota ime për një Ueb World Wide Web të pavarur nga platforma, jo specifike për shfletuesin. Pra, unë kam shfaqur butonin "Viewable With Any Browser" për të theksuar se përpiqem të krijoj faqet e mia të internetit që të jenë të shikueshme në të gjithë shfletuesit dhe plotësisht funksionale. Disa faqe mund të duken më mirë në disa shfletues se të tjerët, por të gjitha ato duhet të lexohen nga çdo shfletues. Unë përpiqem të përdor vetëm etiketat specifike të shfletuesit në mënyrat e duhura, dhe vetëm nëse ka një arsye të mirë për përdorimin e tyre, dhe në rastet kur kam përdorur etiketa që mbështesin vetëm disa shfletues, të tilla si hartat e imazheve, kornizat, Java, etj. ., kam bërë çmos për të përdorur opsionet e këndshme të degradimit të disponueshme në HTML ose alternativat e ofruara për shfletuesit që nuk i mbështesin ato. Ju lutem më njoftoni nëse hasni ndonjë gjë në faqet e mia të internetit që nuk funksionon në shfletuesin tuaj (jeni specifik se çfarë shfletuesi po përdorni dhe çfarë nuk funksionoi) dhe unë do të përpiqem ta rregulloj. Ftoj këdo që dëshiron të bashkohet në këtë përpjekje për të vazhduar dhe kopjuar ndonjë nga shumë grafikët e ofruara nga pjesëmarrësit në fushatë, të cilat janë të disponueshme në faqen " Any Browser Graphics" . Nëse keni dëshirë të krijoni grafika të tjera për fushatën, ju lutemi bëni! (dhe më njoftoni nëse mund ta siguroj atë grafik që të tjerët ta përdorin). Do të preferoja nëse e lidhni grafikun me këtë faqe, në mënyrë që njerëzit të dinë se për çfarë bëhet fjalë, ose të krijoni faqen tuaj për këtë fushatë, por nëse nuk dëshironi, është mirë edhe me mua. Këtu është një pjesë e mostrës së html që mund të përdorni (me modifikimet e duhura) nëse dëshironi:

<p><a href="http://www.anybrowser.org/campaign/"><img src="path-to-graphic/graphicname" width="graphic-width-in-pixels" height="graphic -height-in-pixels" alt="I shikueshëm me çdo shfletues" /></a></p>

Shënim : Ju duhet të zgjidhni një nga grafikët nga faqja "Any Browser Graphics" dhe ta kopjoni atë në drejtorinë e faqes tuaj të internetit dhe të modifikoni kodin e mësipërm që të përputhet me konfigurimin tuaj dhe grafikun që keni zgjedhur. Mos u lidhni drejtpërdrejt me grafikun në serverin tim nëse mund ta ndihmoni, sepse kjo do të ngadalësojë ngarkimin e faqes tuaj, do të krijojë më shumë stres në serverin tim dhe nëse më duhet të lëviz skedarin, mund të zbuloni se lidhja juaj ndalon. duke punuar papritur. Nëse preferoni të mos shfaqni një grafik në faqen tuaj, por dëshironi t'u tregoni njerëzve se faqja juaj është krijuar për të punuar me çdo shfletues, mund të dëshironi të shtoni një lidhje teksti diku në faqen tuaj që thotë diçka në përputhje me "I shikueshëm me shfletuesin tuaj të preferuar" ose "Shikohet më mirë me çdo shfletues" (ose çfarëdo që dëshironi të thoni që pasqyron qasjen tuaj). Do të ishte mirë nëse do ta lidhni këtë tekst me këtë faqe ose nëse do të krijonit faqen tuaj që përshkruan fushatën, në mënyrë që njerëzit që duan të dinë rreth saj të mund të gjejnë më shumë informacion dhe ndoshta të dizajnojnë faqet e tyre që të jenë të shikueshme nga të gjithë. Ju mund të dëshironi të vizitoni faqen "Any Browser Graphics" për të kërkuar slogane të tjera të fushatës që janë ofruar nga pjesëmarrësit e fushatës. Ekzistojnë dy arsye kryesore për të vendosur grafikun dhe/ose tekstin në faqen tuaj nëse dizajnoni faqe interneti që mund të shihen në çdo shfletues:

Ka shumë burime të dobishme në të gjithë ueb-in për dizajn të arritshëm. Ju mund të gjeni disa në seksionin e lidhjeve . Nëse hasni në sajte që nuk janë të aksesueshme dhe dëshironi t'i inkurajoni që t'i bëjnë ato të shikueshme nga çdo shfletues, është mirë t'u dërgoni një mesazh. Ka disa letra shembull të disponueshme në këtë faqe. Shpresoj se do të bashkoheni në përpjekjet për të dekurajuar dizajnin specifik të internetit të shfletuesit dhe për të ndihmuar në mbrojtjen e lirisë së zgjedhjes për të gjithë përdoruesit e uebit. Më tregoni nëse keni pyetje, komente ose sugjerime.