Forth Ιστορίες επιτυχίας

FIG stuff


Το

Το Forth βρίσκεται στο:

 • αεροδιαστημική (συμπεριλαμβανομένου του διαστημικού λεωφορείου)
 • ενσωματωμένα συστήματα
 • Άνοιγμα υλικολογισμικού / Άνοιγμα εκκίνησης / Ένας φορητός υπολογιστής ανά παιδί
 • αστρονομία
 • ωκεανογραφία
 • ηλεκτρολογία
 • εφαρμογές με περιορισμένους πόρους
 • μαθηματικά
 • νέες και πειραματικές πλατφόρμες υλικού
 • Windows, Mac, DOS, Unix και αυτόνομα
 • μικροελεγκτές
 • ...και πολλά άλλα!
* Οι

Σχετικές με το διάστημα Εφαρμογές της Forth ήταν αρχικά που συντάχθηκε από τον πλέον συνταξιούχο επιστήμονα της NASA James Rash και δημοσιεύτηκε στο http://forth.gsfc.nasa.gov/. Έκτοτε έχει αφαιρεθεί από τον ιστότοπο, αλλά είναι αρχειοθετημένα <Α HREF="http://web.archive.org/web/20101024223709/http://forth.gsfc.nasa.gov/">εδώ.

*

Σημειώσεις εφαρμογής στο FORTH, Inc.

   

Εφαρμογές μουσικής

Forth και Computer Music στο Technology in Music and Το Τμήμα Σχετικών Τεχνών (<Α HREF="http://timara.con.oberlin.edu/">TIMARA) του Oberlin Conservatory - 28/04/2006

Ολόκληρο άρθρο

TalberTronics - Έργα του John Talbert


1984

Το <Α HREF="http://timara.con.oberlin.edu/~jtalbert/Web96/%7Egnelson/GLNPHOTO.htm">πρωτότυπο του MIDI Horn έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί. Αυτός είναι ένας ελεγκτής ανέμου με α αισθητήρας πίεσης, 8 διακόπτες και πολλά ρυθμιστικά/πεντάλ. Τα δεδομένα του ελεγκτή είναι τροφοδοτείται σε έναν μικροϋπολογιστή Z8 μιας πλακέτας που ερμηνεύει τα δεδομένα και τα μετατρέπει σε σήματα ελέγχου MIDI. Η γλώσσα Forth χρησιμοποιήθηκε για τον προγραμματισμό του Η συσκευή ως BASIC αποδείχθηκε πολύ αργή.

1987

Το τελική έκδοση του MIDI Horn είναι χτισμένο. Αυτό είναι ένα όργανο ελεγκτή MIDI που βασίζεται σε α μικροϋπολογιστής μονής πλακέτας και προγραμματισμένος στον προγραμματισμό Forth Γλώσσα. Ο Gary Nelson παίρνει το MIDI Horn στο δρόμο με πάνω από 200 παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιεί το MIDI Horn ως παράσταση τμήμα διασύνδεσης ενός «υπερόργανου» που αποτελείται από έναν υπολογιστή Macintosh, ένα σύνολο ψηφιακών συνθεσάιζερ και το λογισμικό (Max/MSP) που τα συνδέει όλα μαζί. Σε ένα «υπερόργανο» ο ελεγκτής δεν παίζει απαραίτητα «νότες», αλλά στέλνει σήματα απόδοσης με βάση ένα πρόγραμμα υπολογιστή που αποτελείται από έλεγχο πώς παίζεται η μουσική.

Μετά από εργασία με τη γλώσσα προγραμματισμού Forth στο το MIDI Horn Είμαι εντυπωσιασμένος με την ταχύτητα, τη συμπαγή του και την ευκολία χρήσης του. ο Η γλώσσα Forth αποτελείται από ένα λεξικό λέξεων (υπορουτίνες) και πολλές στοίβες για την αποθήκευση των δεδομένων υπορουτίνας. Ο προγραμματισμός στο Forth είναι θέμα δημιουργίας νέων «λέξεων» συνδυάζοντας προηγουμένως κατασκευασμένες λέξεις που είναι ήδη στο λεξικό, δημιουργώντας έτσι μια ιεραρχία λέξεων. Το ανώτερο επίπεδο Οι λέξεις μπορούν εύκολα να ελεγχθούν εκτελώντας τα στοιχεία χαμηλότερου επιπέδου τους. Χαμηλότερο επίπεδο λέξεις που αφορούν άμεσα το υλικό του επεξεργαστή κατασκευάζονται εύκολα, ακόμη και χρησιμοποιώντας κωδικό συναρμολόγησης, εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο για την ταχύτητα.

Ο επιστημονικός μικροϋπολογιστής του Οχάιο αναβαθμίστηκε το 1987 με ένα σύστημα που βασίζεται στο Forth (RSC Forth). Η γλώσσα επεκτείνεται σημαντικά με λέξεις που ασχολούνται με το Hybrid Synthesizer, είσοδο και έξοδο MIDI, α συσκευή χρονοδιακόπτη, ένα νέο τσιπ συνθεσάιζερ SID και όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο τους αναλογικούς συνθεσάιζερ όπως τα DAC και ADC ελέγχου τάσης, ανιχνευτές παλμών και γεννήτριες. Η διεπαφή Hybrid Synthesizer έχει ανακατασκευαστεί με νέα κυματομορφή γεννήτριες και έλεγχος χρονοδιακόπτη. Οι μονάδες δισκέτας εγκαθίστανται για αποθήκευση από τον χρήστη προγράμματα.

1988

Το κύκλωμα αναλογικού συνθεσάιζερ φτάνει σε μια ορισμένη ωριμότητα με τη διαθεσιμότητα τσιπ όπως τα τσιπ Solid State Music και το Curtis τσιπ μουσικής. Τα χρησιμοποιώ για να σχεδιάσω και να κατασκευάσω μια οκταδική Ελεγχόμενη Τάση Ενισχυτής (VCA), ένα τετραπλό φίλτρο ελεγχόμενης τάσης (VCF), ένας ακουστικός διεγέρτης με όλα τα εξαρτήματά του διαθέσιμα και ένα κουτί αναλογικής γραμμής καθυστέρησης. Όλα αυτά είναι ελέγχεται με το Ohio Scientific Micro χρησιμοποιώντας το εκτεταμένο Forth χρηστικές λέξεις.

1993

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το σχεδιασμό και την κατασκευή της τάσης ελέγχου σε συσκευές MIDI. Ένα έργο χρησιμοποιεί μικροεπεξεργαστή 8088 με βάση ROM Σύστημα Forth που ελέγχει ADC 8 bit. Ένα άλλο έργο είναι ο επαναπρογραμματισμός α Ρόλαντ Κουτί ολίσθησης PG1000 για την έξοδο οποιουδήποτε τύπου σήματος MIDI.

Chris Passauer

Εμπορικές εφαρμογές

Μικροσκόπιο σάρωσης σήραγγας - 27/05/2011

"Θυμάμαι πολύ πίσω στα τέλη της δεκαετίας του '80 πόσο ωραία ήταν λήψη μιας εκτύπωσης μιας σειράς ατόμων άνθρακα από τον πρώτο επιτραπέζιο υπολογιστή Μικροσκόπιο σάρωσης σήραγγας που χρησιμοποίησε ως ελεγκτή τον υπολογιστή μας PC4000 πλακέτα plug-in που χρησιμοποιούσε ως μικροεπεξεργαστή το Novix NC4000 Forth πατατακι. Αυτό το STM ήταν ένα από Πυρίτιο Πρώιμες επιτυχίες ΚΑΕ των συνθετών. Κάπου νομίζω ότι το έχω ακόμα Forth κωδικός χαμηλού επιπέδου που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της βελόνας του μικροσκοπίου θέσης xyz κεφάλι που θα πετούσε κυριολεκτικά πάνω από το δείγμα άνθρακα. Σε πρώιμο προ-πελάτη εκδόσεις του συστήματος, η κεφαλή θα έπεφτε περιστασιακά στον άνθρακα βουνά."

"Διασκεδαστικές στιγμές."

Τζορτζ Νικόλ
george -at- inscenes.com

Αναλυτές κινητήρα - 21/10/2010

"Το 1986 εργάστηκα για την Bear Automotive στο Brookfield, WI που χρησιμοποιούσε το Forth για τον προγραμματισμό αναλυτών κινητήρα (Pre-OBD). Ήταν δούλευε τότε με τη Mercedes-Benz."

"Έχω επισυνάψει κάποια τεκμηρίωση για το προϊόν που δημιουργήθηκε γύρω από το λογισμικό Forth. Το μηχάνημα στο οποίο δούλεψα ήταν το PACE 200/400 Υλικό αναλυτή μοντέλων."

«Εργάστηκα για την εταιρεία το 1986-1987 λίγο πριν από αυτές μετακόμισε από το Μπρούκφιλντ στο Νέο Βερολίνο, WI το τελευταίο έτος. Τον Μάιο του 1988 το η εταιρεία αγοράστηκε από την SPX Corporation για 66 εκατομμύρια $."

"Υπάρχει ακόμη μια εταιρεία ανακαίνισης που ονομάζεται Team Bear ΗΠΑ. Δεν έχω καμία σχέση με την εταιρεία."

Φωτογραφία Bear 400
Φωτογραφία Bear 3000
Μπροσούρα Pace 200 - 313 Kb αρχείο pdf
Μπροσούρα Pace 400 - 3,52 Mb αρχείο pdf
Scott Matus
smartus -at- barclaycardus.com

Movie Crane - 31/12/2009

"Έκανα μια προσθήκη για <Α HREF="http://www.panavision.com/product_detail.php?imgid=158&id=110&cat=103&PHPSESSID=6kn8">Panavision's Movie Crane που ονομάζεται Back Pan Plus. Βοηθά τον χειριστή της κάμερας λαμβάνοντας βγάζει τις κινήσεις των λαβών και κρατά την κάμερα στραμμένη στον ηθοποιό. ο Ο συνολικός χρόνος προγραμματισμού ήταν μόνο μερικές εβδομάδες. Έκτοτε χρησιμοποιείται σε πολλά ταινίες, και μία είναι μόνιμα ενσωματωμένη στο πλατό της Oprah. Forth διατηρεί κερδίζοντας εντυπωσιακές νίκες παντού όπου αγκαλιάζεται."

Randy M. Dumse
Νέες μικρογραφίες
rmdumse -at- newmicros.com
rmd -at- newmicros.com

Πνευμονική Εφαρμογή - 20/11/2004

"Έγινε μια εφάπαξ αίτηση για νοσοκομείο στο Forth λειτουργεί συνεχώς στο Πνευμονολογικό Τμήμα του Ιατρικού Κέντρου Cedars-Sinai από τα τέλη της δεκαετίας του '70."

"Οι βασικές εφαρμογές αναπτύχθηκαν από το FORTH, Inc. για το PDP 11/60 με μόνο 16K μνήμης. Ο Τσακ Μουρ και η Μπεθ Μάλλον προφανώς πέρασαν πολλές νύχτες σκυμμένοι πάνω από τους τερματικούς σταθμούς Tektronix, αναπτύσσοντας το μικροσκοπικό εφαρμογές. Το ένα ήταν ένα σύστημα απόκτησης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για το Pulmonary Function Testing, και το άλλο ήταν μια βάση δεδομένων για τα δεδομένα του αρτηριακού αερίου αίματος. ο Ο πυρήνας Forth ήταν μικρότερος από 1K. Όταν έφυγαν, οι αιτήσεις ήταν λειτουργικό, αν και το σύστημα συντρίβεται κάθε 20 λεπτά περίπου."

"Δουλεύω με αυτό το σύστημα από το 1981, κατά το οποίο όταν ολοκληρώθηκε επίσης μια αίτηση χρέωσης και τα βασικά στοιχεία μιας καταχώρισης παραγγελίας αναπτύχθηκε σύστημα αναπνευστικής θεραπείας. Το τελευταίο θα ήταν μια εφαρμογή 24x7, που απαιτεί πολύ πιο σταθερό λειτουργικό σύστημα. Μετά από αντίστροφη μηχανική στον πυρήνα, ανακάλυψα μερικά σφάλματα που προκαλούσαν τα συνεχή σφάλματα. Έγραψα μια γεννήτρια πυρήνα για να διορθώσω τα σφάλματα και να προσθέσω κάποια απαραίτητα δυνατότητες και ξαναέγραψε τον πολυπρογραμματιστή για να είναι πιο αποτελεσματικός και σταθερός. Ήμασταν στο δρόμο μας. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια υπήρχαν πάντα 2-3 προγραμματιστές προσωπικό, μόνο για την ανάπτυξη και συντήρηση εφαρμογών."

"Με τα χρόνια, οι εφαρμογές προστέθηκαν και απορρίφθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος δοκιμών άσκησης ανάσα ανά αναπνοή σε πραγματικό χρόνο και διάφορα εφαρμογές βάσης δεδομένων. Μετανάστευσε σε ένα PDP 11/84 το 1987 και στη συνέχεια το Η πηγή της εφαρμογής γράφτηκε ξανά για το UR/Forth του LMI σε υπολογιστή το 1998."

"Σήμερα το περιβάλλον LMI Forth εκτελείται σε ένα πλαίσιο DOS σε ένα Υπολογιστής Windows 98SE, διεπαφή με χρήστες, εκτυπωτής, σαρωτές γραμμωτού κώδικα, εξοπλισμός εργαστηρίου και άλλους υπολογιστές μέσω 35 σειριακών θυρών. Διατηρεί συνδέσμους HL7 με άλλους νοσοκομειακά συστήματα, αποστολή εργαστηριακών δεδομένων και λήψη Εισδοχής/Απαλλαγής/Μεταγωγής πληροφορίες. Μια θύρα τροφοδοτείται από άλλα νοσοκομειακά συστήματα ως ουρά εκτυπωτή και εκατοντάδες οικονομικές και κλινικές αναφορές «τυπώνονται» καθημερινά σε αυτήν την ουρά, όπου το σύστημα Forth τα αναλύει για να συμπληρώσει πολλές βάσεις δεδομένων. Αυτό δίνει μας μια μοναδική ικανότητα να εναρμονίζουμε αυτόματα τις πληροφορίες με τις άλλες τα τμήματα πρέπει να κάνουν με το χέρι από έντυπες αναφορές."

"Σήμερα οι κύριες εφαρμογές είναι όλες οι βάσεις δεδομένων εφαρμογές? οι εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο έχουν αντικατασταθεί από το κλειδί στο χέρι συστήματα που συνδέονται σειριακά. Οι κύριες εφαρμογές είναι η καταχώρηση παραγγελίας RT, τιμολόγηση, δεδομένα PFT/Άσκηση και δεδομένα εργαστηρίου ΑΤΕ. Υπάρχουν πάνω από 5.000 μπλοκ από ενεργός πηγαίος κώδικας Forth - ίσως 50.000 γραμμές κώδικα. Έχουμε 2 GB κυρίως δυαδικά δεδομένα, που περιλαμβάνουν αποτελέσματα εργαστηρίου, παραγγελίες και οικονομικά δεδομένα, ορισμένα επιστρέφοντας στη δεκαετία του 1970."

"Τώρα είμαι διευθυντής του τμήματος Πνευμονολογικής Ιατρικής και το μόνο άτομο που εξακολουθεί να υποστηρίζει το σύστημα Forth. Είναι ακόμα μέσα συνεχής ροή, προσθέτοντας δυνατότητες και προσαρμόζοντας τη φροντίδα και την αποτελεσματικότητα του ασθενούς απαιτήσεις. Τα νοσοκομεία είναι μια ρυθμιστική και οικονομική πρόκληση σήμερα. Λίγοι λειτουργούν στο μαύρο και όλοι δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τις γρήγορες αλλαγές τεχνολογία και κανονισμοί περίθαλψης ασθενών. Το σύστημά μας είναι μοναδικό στο ότι κοστίζει σχεδόν τίποτα να λειτουργήσει, αλλά έχουμε τον απόλυτο έλεγχο σε όλα τα εφαρμογές και, λόγω της ευκολίας και της ισχύος του προγραμματισμού Forth, μπορεί προσαρμοστείτε σε σύντομο χρονικό διάστημα."

Τζορτζ Απλγκέιτ
applegat -at-ix.netcom.com

Υποβρύχιο όχημα Argo

Το σύνολο των σόναρ, τα φώτα και τις κάμερες του Άργους ήταν ενορχηστρωμένη από μια σειρά υπολογιστών που ο καθένας προγραμματίζει σε διαφορετικό γλώσσα υπολογιστή. Ο ίδιος ο υπολογιστής στο μη επανδρωμένο Argo ήταν προγραμματισμένος Forth, μια συνοπτική αλλά ευέλικτη γλώσσα που αρχικά σχεδιάστηκε για να ρυθμίζει κίνηση των τηλεσκοπίων και χρησιμοποιείται επίσης για τον έλεγχο συσκευών και διεργασιών που κυμαίνονται από οθόνες καρδιάς έως βιντεοκάμερες ειδικών εφέ. Ο υπολογιστής στο Knorr προγραμματίστηκε σε C, μια ισχυρή αλλά μάλλον κρυπτική γλώσσα ικανή προσδιορίζοντας επακριβώς τις λειτουργίες του υπολογιστή. Το σύστημα τηλεμετρίας σε κάθε άκρο του το ομοαξονικό καλώδιο με πάχος δακτύλου που συνδέει τα δοχεία, το οποίο στην πραγματικότητα επέτρεψε οι υπολογιστές τους για να μιλούν μεταξύ τους, ήταν προγραμματισμένος σε ένα τρίτο, στοιχειώδες γλώσσα γνωστή ως γλώσσα συναρμολόγησης.

Η

Forth ήταν η μόνη γλώσσα υψηλού επιπέδου που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον υποβρύχιο υπολογιστή της Argo.

Απόσπασμα από: Το Ελικοειδής Διαδρομή Πρώιμου Προγραμματισμού

Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν τη Μαγεμένη μάθηση <Α HREF="http://www.enchantedlearning.com/explorers/page/b/ballard.shtml">ιστοσελίδα για πληροφορίες σχετικά με τον Robert D. Ballard, Undersea Explorer

Μια αναφορά μιας γραμμής σε αυτό το Forth Η εφαρμογή μπορεί να βρεθεί στην καταχώρηση του 1985 στο Byte's <Α HREF="http://web.archive.org/web/20080106202226/http://www.byte.com/art/9509/sec7/art19.htm">A Σύντομη ιστορία των γλωσσών προγραμματισμού: "Forth ελέγχει το υποβρύχιο έλκηθρο που εντοπίζει το ναυάγιο του Τιτανικού»

BART Parking Lot Controllers από την AM Research - 15/01/2004

"Οι ελεγκτές του χώρου στάθμευσης BART λειτουργούν νωρίς έκδοση του amrFORTH σε μικροελεγκτή 80C552. Έγινε πριν από σχεδόν 10 χρόνια, θα δείτε αυτό το μηχάνημα σαν κουτί από ανοξείδωτο χάλυβα μέσα στο σταθμό μετά από εσάς αγοράστε το εισιτήριό σας και μπείτε στο τουρνικέ."

"Πρέπει να θυμάστε τον αριθμό του πάρκινγκ και μετά να εισάγετε αυτό στο μηχάνημα. Μια κατανεμημένη βάση δεδομένων περιέχει όλα τα χρησιμοποιούμενα επί του παρόντος πάγκους στάθμευσης. Η ασφάλεια πληκτρολογεί έναν ειδικό κωδικό και λαμβάνει μια εκτύπωση φαινομενικά άδειοι πάγκοι, τυχόν αυτοκίνητα στα οποία κυκλοφορούν εισιτήρια. Αυτό αποτρέπει το BART οι χώροι στάθμευσης από το να είναι υπεργεμισμένοι με αγοραστές ενώ εξακολουθούν να κάνουν χώρο στάθμευσης προσβάσιμο σε θαμώνες."

Άλμπερτ Λι Μίτσελ

Ztar Ελεγκτής MIDI

Το Starr Labs Ztar είναι ένα χειριστήριο που μοιάζει με κιθάρα για MIDI μουσικά συνθεσάιζερ. Σε αντίθεση με τις συσκευές που προσπαθούν να παράγουν έλεγχο MIDI ροή από την έξοδο ήχου μιας συμβατικής κιθάρας, το Ztar είναι ένα πλήρως ψηφιακό όργανο με εσωτερικό μικροεπεξεργαστή και αισθητήρες για τάστα και χορδές.

Εκατοντάδες αισθητήρες πρέπει να δειγματιστούν και να υποβληθούν σε επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο χρόνος για τη δημιουργία μιας ροής ελέγχου MIDI και για την αποφυγή χρονικών αποκλίσεων που θα ήταν οδυνηρά αισθητή σε μια μουσική παράσταση. Το Ztar χρησιμοποιεί Zilog Μικροεπεξεργαστής Super8, προγραμματισμένος σε ένα μείγμα Forth και assembler, για να ικανοποιήσει αυτές τις απαιτήσεις.

Tektronix Αναλυτής πρωτοκόλλου WAN/LAN

Αυτό το προϊόν είναι μια προηγμένη εφαρμογή βάσης δεδομένων που χρησιμοποιεί Εμπρός.

Δείτε επίσης τους παρακάτω συνδέσμους:

Dorado Systems - 15/01/2004

"Ακολουθεί μια μικρογραφία της Forth και της Dorado Systems. Πουλήσαμε 650 ελεγκτές ενέργειας σε Lucky Markets πραγματοποιήθηκαν στο Forth, αρκετές χιλιάδες πρόσβαση σε πίνακες ελέγχου και δεκάδες χιλιάδες συσκευές ανάγνωσης καρτών μαγνητικής λωρίδας (4.000 μόνο στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ)."

"Όλα τα προϊόντα έγιναν στο Forth, κυρίως 68HC11, σε Forth assembler και μερικά μεγαλύτερα προϊόντα στον έλεγχο ενέργειας, συσκευή ανάγνωσης καρτών κωδικοποίηση κ.λπ. σε υψηλό επίπεδο Forth. Μερικά προϊόντα έτρεχαν σε υπολογιστές, μερικά για 6502 68HC11 ενσωματωμένα συστήματα. Ο Andrew McKewan ήταν ο γκουρού μας καθώς αποχώρησα σταδιακά προϊόντα προγραμματισμού στα τέλη της δεκαετίας του '80."

Μπιλ Ράγκσντεϊλ

Έργα

Boeing

Boeing 777 Avionics Systems

"Σχεδιασμένοι και κωδικοποιημένοι ενσωματωμένοι πυρήνες Forth για εκτέλεση στα αεροηλεκτρονικά συστήματα Boeing 777. Οι πυρήνες Forth χρησιμοποιούνται για επαλήθευση του μηχανικού σχεδιασμού, επαλήθευση της κατασκευής και εντοπισμός σφαλμάτων αποτυχημένων μονάδων υλικού. Ο πυρήνας γράφτηκε σε γλώσσα assembly για τους μικροεπεξεργαστές 68030, 68332 και 80960. Δίδαξα εισαγωγικά Forth μαθήματα προγραμματισμού στους μηχανικούς σχεδιασμού υλικού και υποβοηθούμενη με προβλήματα στον Forth κωδικό τους. Η ανάπτυξη έγινε σε VAX υπολογιστή που χρησιμοποιεί CMS (Σύστημα Διαχείρισης Κώδικα) για την παρακολούθηση της ανάπτυξης πηγαίου κώδικα. Ο εντοπισμός σφαλμάτων και η ενσωμάτωση του πυρήνα έγιναν με χρήση In-Circuit-Emulators."

Ρόμπερτ Μπλάιθ

Λειτουργικοί δοκιμαστικοί πυρήνες

"Ήταν υπεύθυνος για την ενσωμάτωση λειτουργικών δοκιμαστικών πυρήνων (FTK) σε όλα τα CAS/CMS 777 LRU. Το FTK είναι κάτοικος Forth διερμηνέα σε όλες τις πλακέτες υπολογιστών Boeing 777. Απαιτείται επίσης εργασία η ενσωμάτωση νέων Χαρακτηριστικά Forth και νέο υλικό για τη σειρά 68xxx."

Dennis R. Μοντγκόμερι

Ερευνητικές Εφαρμογές

Εφαρμογές αποκατάστασης

Αλέξης Αναπηρικό αμαξίδιο

Ο Alexis ήταν ένα καινοτόμο ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο που χρησιμοποιούσε α Σχέδιο "wheels in wheels". Είναι μοναδικό στο ότι μπορεί να γυρίσει μόνο του αποτύπωμα και μετακινηθείτε πλάγια. Η Ε&A Rehab του VA Palo Alto Heath Care System Το Κέντρο έδωσε άδεια στην Intex Industries για να κάνει το Alexis εμπορικά διαθέσιμο το 1987, και η Intex πραγματοποίησαν 40 μονάδες προπαραγωγής για δοκιμές πεδίου στο Σαν Αντόνιο περιοχή. Κατά τη διάρκεια μεταγενέστερων προσπαθειών επανασχεδιασμού, η εταιρεία κήρυξε πτώχευση, αποτρέποντας την περαιτέρω εμπορευματοποίηση αυτή τη στιγμή.

Lingraphica

Το Lingraphica είναι ένα φορητό βοηθητικό και θεραπευτικό συσκευή επικοινωνίας για άτομα με αφασία από εγκεφαλικό ή άλλη εγκεφαλική βλάβη. Αναπτύχθηκε στο πλαίσιο ενός έργου VA Merit Review στο Rehab R&D Center in 1987-1989 και εμπορευματοποιήθηκε το 1990 βάσει του νόμου για τη μεταφορά τεχνολογίας. Σε Το 1996, η μητρική εταιρεία, Lingraphicare America, ανακατεύθυνε τις προσπάθειές της από πώληση ιατρικών συσκευών για την παροχή κλινικής γλώσσας και λογοθεραπείας υπηρεσίες σε ενήλικες με αφασία. Οι υπηρεσίες τους που χρησιμοποιούν Lingraphica αναφέρουν μεγαλύτερα ποσοστά βελτίωσης και καλύτερα τελικά αποτελέσματα από τα παραδοσιακά λογοθεραπεία.

Κεφαλή υπερήχων Ελεγχόμενη αναπηρική καρέκλα

Αυτή η διεπαφή για μηχανοκίνητο αναπηρικό αμαξίδιο επιτρέπει άτομα με τετραπληγία για τον έλεγχο της ταχύτητας και της κατεύθυνσης του αναπηρικού αμαξιδίου γέρνοντας το κεφάλι τους. προς την επιθυμητή κατεύθυνση ταξιδιού.

Ralph Ορθογραφικό χέρι

Αυτή η ηλεκτρομηχανική ορθογραφία που ελέγχεται από υπολογιστή το χέρι προσφέρει στους κωφούς-τυφλούς βελτιωμένη πρόσβαση σε υπολογιστές και συσκευές επικοινωνίας εκτός από συνομιλίες πρόσωπο με άτομο.

Forth Εφαρμογές σε Συσκευές που εξυπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες - Πρακτικά του 1992 Rochest Τέταρτο Συνέδριο - David L. Jaffe

"Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσω τα χαρακτηριστικά του Forth χρησιμοποιείται σε συσκευές που εξυπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες με τέσσερα συγκεκριμένα παραδείγματα αντλημένο από την έρευνά μου και των συναδέλφων μου."