Dokumentacioni LaTeX

Original URL: https://pages.uoregon.edu/koch/texshop/documentation.html

TeX është një program shtypjeje nga Donald Knuth, i përdorur gjerësisht në matematikë, shkenca kompjuterike, fizikë, ekonomi dhe fusha të tjera. Për një histori të zhvillimit të TeX, shikoni 

Thjesht Çfarë është TeX

 . Konsultohuni me 

faqen e internetit të Grupit të Përdoruesve TeX

 për informacion shtesë.

Për të përdorur TeXShop, duhet të mësoni TeX ose LaTeX. Rekomandohen librat e mëposhtëm. E para, nga autori i LaTeX, është e shkurtër dhe tre të tjerat janë të detajuara dhe gjithëpërfshirëse.

Një numër udhëzuesish falas për LaTeX janë në dispozicion. Dy nga më të dobishmet janë

Will Robertson shkroi skedarët e mëposhtëm të shkurtër LaTeX duke treguar se si të kryeni detyra të zakonshme. Këta shembuj mund të mjaftojnë për shumë fillestarë të TeX