Icon Projekti Kermit   |   Tani e hostuar nga Panix.com
New York City, SHBA   •   kermit@kermitproject.org
nga 1981

Projekti i ri Kermit me burim të hapur

Frank da Cruz
fdc@kermitproject.org
Krijuar:  1 Korrik 2011
Përditesimi i fundit:  Tue Aug 8 20:00:32 2023

Ofsite i ri (gusht 2023): Provo Serveri i fundit Kermit i Internetit nga John Goerzen, kompletuar.org. Gjithashtu nga Gjoni:
Kermit (hyrje); quux.org Server Kermit: një Server Kermit i disponueshëm publikisht në Internet. Teknologji e vjetër dhe teknologji e vogël (Më e re dhe më e madhe nuk është domosdoshmërisht më mirë)

C-Kermit 10.0 Beta.10, 3 korrik 2023:    Specifikimet  Ndrysho login  Ndërtimet  Shkarko

Testi i Pestë Beta i C-Kermit për Windows, 3 korrik 2023:   Info  Shkarko 

DECSYSTEM-20 Kermit 5.3(235)-5, 11 qershor 2023:    Faqja e internetit dhe shkarkimi 

K95 Rele: Një mënyrë që Kermit 95 2.1 të bëjë lidhje me SSH moderne serverët:    Lexo rreth tij 

Libra dhe artikuj Kermit në internet:   Kliko këtu për t'iu qasur atyre 

Shkurt 2022
Shkarkimet e skedarëve me domene të ndryshme nga sajtet HTTP nuk lejohen më nga shfletuesit si Firefox dhe Chrome; kështu që Faqja e Arkivit të Softuerit të Kermit këtu nuk funksionon më sepse shumica e dosjeve janë të arkivuara në Columbia, e cila nuk është ende konvertoi uebsajtin origjinal të Projektit Kermit në HTTPS. Për të shkarkuar të vjetrën Softueri Kermit nga Kermit arkiv, KLIKO KETU për të vizituar faqen e arkivit në Columbia. Kur Kolumbia konverton Faqja origjinale e Kermit në HTTPS, shkarkimet nga jashtë do të funksionojnë përsëri.

27 prill 2021
Firefox dhe Chrome kanë hequr mbështetjen për lidhjet FTP. Më shumë se 10,000 lidhje FTP në këtë faqe duheshin ndryshuar në HTTP, por disa lloje të lidhjeve FTP nuk kanë HTTP ekuivalente. LEXO MË SHUMË KËTU.  Raportoni çdo lidhje të mbetur të prishur për mua nga email.

25 tetor 2022
Por ju mund të përdorni FTP në mënyrën e vjetër: ftp ftp.kermitproject.org, përdorues: anonim, fjalëkalim: çdo gjë, cd kermit (dhe në këtë pikë mund t'ju duhet të jepni komandën "passive" në varësi të klienti FTP) dhe më pas (për shembull) cd test/tar për të shkarkuar ("merr") C-Kermit Beta-test tarballs. Për rezultate më të mira përdorni klientin e integruar FTP të C-Kermit.

Kermit është i fortë dhe i lëvizshëm Protokolli i transferimit të skedarëve të pavarur nga platforma dhe transporti dhe një i madh koleksioni i programeve softuerike që e zbatojnë atë në një larmi të gjerë platformash. Përveç dosjes transferimi, shumë nga këto programe gjithashtu krijojnë rrjet, me telefon dhe/ose lidhjet e portës serike dhe gjithashtu ofrojnë veçori të tilla si emulimi i terminalit, Konvertimi i grupit të karaktereve dhe skriptimi për automatizimin e çdo komunikimi ose detyrë e menaxhimit të skedarëve. Projekti Kermit filloi në Kolumbi Universiteti në New York City në 1981 dhe qëndroi atje për 30 vjet. Që nga viti 2011 është i pavarur. KLIKO KËTU për më shumë rreth Projekti Kermit, protokolli dhe softueri.

Lajme:

Shiko më shumë...
Shiko Kronologjinë për artikuj të tjerë.

Programet Kermit aktualisht në përdorim

   Dhe u organizua në kermitproject.org...

Të gjitha këto janë shkruar në C gjuhë programimi, me kod burim të disponueshëm.

Program Sistemet operative
C-Kermit Unix, VMS
Sesionet e terminalit, transferimi i skedarëve, konvertimi i grupit të karaktereve, skriptimin. Kryen lidhje serike dhe rrjeti TCP/IP, duke përfshirë ato të sigurta. Unix është familja e sistemeve operative që përfshin Linux, Mac OS, Android, FreeBSD, NetBSD dhe qindra të tjerët. C-Kermit 9.0 dhe më vonë ka një burim të hapur BSD licencë. Binarët e parandërtuar C-Kermit për mbi 700 platforma 1985-2011 janë arkivuar në Kermit të Universitetit të Kolumbisë faqe interneti. Që nga viti 2023, C-Kermit 10.0 është në testin Beta.
G-Kermit Unix
Vetëm transferimi i skedarëve, nuk bën lidhje*. Licenca publike GNU.
E-Kermit Asnjë/Annjë
Për futjen në pajisje që mund të mos kenë një sistem operativ. Vetëm transferimi i skedarëve. Programimi kërkohet për përshtatjen me një pajisje të caktuar. Jashtëzakonisht i vogël dhe kompakt. licencë BSD.
Kermit 95 Windows, OS/2
Emulimi i terminalit, transferimi i skedarëve, konvertimi i grupit të karaktereve, skriptimin. Kryen lidhje serike dhe rrjeti TCP/IP, duke përfshirë ato të sigurta. Versioni i ri me burim të hapur është tani në testin Beta (vetëm Windows deri më tani, ndoshta OS/2 më vonë).
Kompjuterë lokalë dhe të largët “Nuk bën lidhje” do të thotë se ky program Kermit është përdoret vetëm në "fundin e largët" të një lidhjeje të dhënash. Për shembull, nëse keni një PC në tavolinën tuaj me Windows dhe Kermit 95, ose me Linux dhe C-Kermit, ju mund të bëjë një lidhje (seriale direkte, ose telefonuar me një modem, ose Telnet, ose SSH) në një kompjuter tjetër (në distancë) dhe mund të përdorni G-Kermit ose E-Kermit (ose C-Kermit) në kompjuterin në distancë për të transferuar një skedar me kompjuterin tuaj lokal (PC në këtë rast) duke përdorur Kermit protokoll [shih diagramin].

Arkivi historik i softuerit Kermit — ai që përmban të gjitha Programet dhe skedarët e Kermit nga viti 1981 deri në gusht 2011 — është në Columbia Universiteti: rreth 150 programe të ndryshme, që mbulojnë mijëra Kombinimet hardware-OS-version, në 36 gjuhë të ndryshme programimi dhe shumë dialekte të tjera. Faqja e arkivit tregohet kryesisht poshtë lidhjeve në Kolumbi, por edhe lidhje me disa artikuj më të rinj që janë këtu në faqe e re:

Arkivi i Softuerit Kermit 1981-2023:
http://kermitproject.org/archive.html

Në korrik 2014, Universiteti Columbia ndryshoi shërbimin e tij FTP në të tillë një mënyrë për të thyer të gjitha lidhjet FTP me skedarët në Columbia, prej të cilave kishte më shumë se 5000 në faqet e Projektit Kermit të Universitetit të Kolumbisë. Lidhjet në Softuerin e Kermit Arkivi u përditësua, por asnjë nga të tjerët. Nëse ndiqni një FTP lidhje nga një faqe e Kolumbisë dhe nuk funksionon, ju lutemi provoni të përshtatshmen faqe në këtë faqe, p.sh. C-Kermit binare faqe.

Faleminderit për Rrjetet e aksesit publik Panix Corporation në emër të komunitetit me burim të hapur dhe softuerit Kermit përdoruesit dhe zhvilluesit për pritjen e kësaj faqeje që nga viti 2011. —Frank da Cruzfdc@kermitproject.org

Njoftimet:
  • Që nga 16 shkurt 2021, kjo faqe interneti është e koduar nëpërmjet shërbimet e ofruara nga falas, të automatizuara dhe hap certifikatën Le të Enkriptojmë autoriteti i administruar nga Panix.com.
  • Që nga 10 tetori 2020, kjo faqe merr pjesë në Amazon Services LLC Programi i bashkëpunëtorëve, lidhje me materialet referuese (kryesisht libra dhe filma) në Amazon.com në mënyrë që të financojë pjesërisht shpenzimet e saj nëpërmjet komisioneve të vogla referuese me porosi librash. Asnjë miratim, mbështetje ose sponsorizim i kësaj faqeje nga Amazon.com (ose anasjelltas) shprehet ose nënkuptohet, as ndonjë lidhje me Amazon përtej anëtarësimit në programin Affiliate.